11 Nisan 2015 Cumartesi

Hasan Korkmazcan: Muhalefet değil iktidar alternatifiyiz, HDP’ye oy vermek, terörü alkışlamaktır!..

Hasan Korkmazcan: Muhalefet değil iktidar alternatifiyiz
Belirli çevrelerde HDP propagandası yapıldığına dikkat çeken tecrübeli siyasetçi Korkmazcan, ‘HDP’ye oy vermek, terörü alkışlamaktır. HDP’ye oy verin diyenlerin ve bu tavsiyeye uyanların eli kana bulaşır’ dedi.
(Sezim Özadalı / Ankara, Aydınlık, 11 Nisan 2015 Cumartesi 04:32)
Denizli halkı, Hasan Korkmazcan’ı Türkiye’nin en genç milletvekili olarak 1969 yılında Meclis’e yolladı. Meclis’e girdikten sonra hızla yükseldi. 4 dönem Denizli milletvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği yaptı. Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Korkmazcan, 50 yıllık siyasi tecrübesi ve birikimiyle mücadeleye Vatan Partisi’nde devam etme kararı aldı. Korkmazcan, 46 yıl önce Meclis’e girdiği Denizli’den Vatan Partisi 1. sıra milletvekili adayı oldu. Korkmazcan ile Türkiye’nin önündeki kritik süreci ve Vatan Partisi’nin politikalarını konuştuk... 
- Önümüzdeki milletvekili genel seçimlerine nasıl bir ortamda giriyoruz? 
Seçim ortamı demokratik ülkelerdeki eşit ve adil yarış ilkelerinden çok uzak. Bir tarafta devletin bütün olanaklarını ve illegal yollarla havuzlanmış bütçeleri kullanan bir iktidar partisi var. Medyayı ele geçirmiş durumda. Diğer tarafta ise onurlu yaşamak için onurlu bir mücadele yürüten Vatan Partisi var. Doğal ömrünü çoktan tamamlamış dış güdümlü bir iktidarla karşı karşıyayız. Vatan Partisi Türk seçmeninin önünde yepyeni, sahici, bir iktidar alternatifidir. 
- Türkiye’nin önündeki en önemli sorun nedir? 
Türkiye’ye uzun yıllardan beri dayatılan gayrı milli projelerin somutlaşması ve bu projelere Meclis içi siyasi güçlerin boyun eğmiş olmaları en önemli sorunumuzdur. Türkiye’ye EOKA, ASALA ve PKK taşeronları üzerinden yürütülen saldırılar son dönemde somut mesafeler kazanmıştır. EOKA’cılar yeni hayaller peşinde. 152 Türk adası, Yunan işgaline uğramıştır. ASALA, sadece iktidarın tavizleriyle değil ana muhalefet partisinin sözcüleri eliyle Türkiye’nin teslim alınabilecek kıvamda olduğu izlenimine kavuşturulmuştur. PKK ise sanki Türkiye Cumhuriyeti’ni dize getirdiği gibi bir yanılgıyla sınırsız istekler ortaya koyma şımarıklığı içindedir. 
- Bu sorunlara çözümünüz ne olacak? 
Çözümü kolay. Türk milletinin önümüzdeki seçimlerde ortaya koyacağı gerçek milli irade bölgemizdeki bütün siyasi iklimi değiştirecektir. Bizim yöneteceğimiz Türkiye’de Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de verilmiş bütün tavizler yok hükmünde olacaktır. ASALA artçıların ana muhalefet aday listelerinde yer almalarına rağmen daha bugünden Ermeni soykırımı üzerinden yürütülen politikaları Vatan Partisi iflas ettirmiştir. Yeni CHP’nin, PKK-AKP koalisyonuna katılması bunu yeniden diriltmeye yetmeyecektir. 
- Peki PKK’nın açılım sürecinde elde ettiği zemin konusunda ne düşünüyorsunuz? 
PKK, emperyalizmin “en kullanışlı enstrümanlarından” biri olmasına ve iktidar ve ana muhalefetin işbirliğine rağmen bölgede güç kaybetmektedir. Kendi başına hiçbir etkinliği olmadığı açığa çıkmıştır. PKK enstrümanını kullananlar telaş içindedir. AKP, PKK suçlarını görmezden gelirken, ABD Büyükelçisi dahil CIA elemanları bizzat sahaya inmek zorunda kalmışlardır.  
- Bazı çevreler iktidardan kurtulmak için HDP barajı aşsın diyerek oy toplama gayretindeler. Bununla ilgili düşünceniz nedir? 
Açıkça ifade edeyim, bugün HDP’ye oy vermek, terörü alkışlamaktır. HDP’ye oy verin diyenlerin ve bu tavsiyeye uyanların eli kana bulaşır. PKK’nın öldürdüğü bebeklerin askerlerin öğretmenlerin hemşirelerin kanı, PKK’nın yüksek binalardan atıp üstünden araç geçirdiği gençlerin kanı ve kalleşçe katledilen genç subayların kanı HDP’nin oy pusulası üzerinde durmaktadır.  
- Vatan Partisi’nin bütünleştirme amacını açıklar mısınız? 
Vatan Partisi açılım adı altında dayatılan bölünme sürecine meydan okumaktadır. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tarih boyunca yaşattıkları birlik bütünlük ve kardeşlik bilincini temsil ediyoruz. Bütünlük bilincinin gönüllerde yaşaması için her türlü eylemin içindeyiz. Genel Başkanımız Sayın Perinçek 2015 seçim kampanyasını Güneydoğu’dan başlatmıştı. Ben de Mardin’den Erzurum’a kadar 21 gün içinde Vatan Partisi’ni kardeşlik projesi çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu halkıyla ülkemizin geleceğini tartıştım. Halkımız devletin gücünü, bayrağın gölgesini ve kamu düzenini sağlayacak siyasi iradenin tezahürünü hasretle beklemektedir. Vatan Partisi’ni Meclis’e ayak atmasından sonra bölücü tezgah bozulacaktır ve Kandil beyaz bayrak çekmek zorunda kalacaktır. 
AKBABALAR KEMİKLERİN PEŞİNDE 
- Peki ekonomide çözümünüz? 
Türkiye’de emperyalist sömürünün bütün krizleri ağır bir şekilde yaşanmıştır, yaşanmaktadır. Bugün artık sürdürülemez bir sürecin bütün yakıcı sonuçlarıyla karşı karşıyayız. Meclis’te bulunan muhalefet AKP’nin de bugüne kadar uyguladığı “Derviş projesi”ne sarılmaktadır. CHP de MHP de tercihi budur. 12 yıl önce sürülerimize sırtlanları saldırtanlar, şimdi akbabaları göndererek kemikler üzerinde ne kalmışsa onları toplama peşindedirler. Vatan Partisi bu oyunu da bozacaktır.  
EN GENÇ VEKİLİ MECLİS’E SOKACAĞIZ 
- Sizin peşinizden Denizli 2. Sıra Milletvekili Adayı da yine sizin gibi en genç adaylardan Yadigar Özen oldu. Seçim çalışmalarına başladınız mı? Tepkiler nasıl? 
46 yıl önce Denizliler beni Türkiye’nin en genç milletvekili olarak görevlendirmişlerdir. Şimdi yeniden milletvekili adaylığı görevini verdiler. Sevindiğim bir şey var, ben 1969’da adalet partisi listesinin 3. sırasından seçilmiştim. Bu seçimde 2. sıradaki aday arkadaşım Yadigar, inşallah Türkiye’nin en genç milletvekili olarak TBMM’ye gelecek. Denizli’de yapılan önseçim hazırlıkları bizim seçmenle kaynaşmamızı çoktan başlattı. Bizim seçim kampanyamız adeta bölgesel bir demokrasi şenliği olarak gerçekleşecektir. Bu şenliğe vatanı böldürmek istemeyenlerin hepsi katılacaktır umudundayım. Vatanı böldürmemenin yolu Vatan’da birleşmekten geçer. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder