21 Haziran 2014 Cumartesi

Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu, Hasan Korkmazcan, Yaşar Okuyan ve Hakan Bayrakçı Panelde konuştu.

Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu, Hasan Korkmazcan, Yaşar Okuyan ve Hakan Bayrakçı Panelde konuştu.
Ankara Barosu YASA İZLEME Enstitüsü " Siyasi Temsil sorunları paneli " düzenledi. Enstitü tarafından düzenlenen “Anayasa, Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatı Çerçevesinde Türkiye'de Siyasi Temsilin Sorunları " konulu panel, Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti.
Enstitü Başkanı Avukat Dr. Mehmet Savaş Özdağ’ın açılış konuşması ile başlayan panele, Anadolu Strateji Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çapoğlu, SONAR Merkezi Başkanı HakanBayrakçı, Türk Parlamenter Birliği önceki başkanlarından Hasan Korkmazcan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanlarından Yaşar Okuyan katıldılar.
Panelistler, mevzuat çerçevesinde partilere devletçe yapılan yardımda ve iller bazında çıkarılan milletvekilleri sayısında büyük eşitsizlik bulunduğunu, seçmenin algısını çok etkileyen % 10 seçim barajının hiçbir ülkede uygulanmadığını, hükümet üyelerinin geçmişte kendi meclis guruplarında siyasi hesap vermesine ilişkin uygulamanın, bugün artık monoloğa dönüştüğünü, seçimlere şaibe düşürecek şekilde seçmen sayısında nüfus kayıtları ile desteklenmeyen çok ciddi artışın olduğunu, seçimlerin güvenliğini tehdit eden bu durum karşısında seçmenlerin oylarına sahip çıkması gerektiğini vurguladılar.( AL -PHA- Ankara Barosu Yas İzleme Enstitüsü Derleme ) (REF: BAŞKENT, Ankara: 24 Aralık 2013 Salı - 16:30)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder